busty redhead has ffm threesome in car.www.mompov.pro anal insemination compilation.
20 / 10 / 2015

Dieta sportowca powinna uwzględniać różnokolorowe warzywa, w postaci
surowej oraz gotowanej, duszonej, pieczonej i grillowanej.

Wybierając warzywa należy zwrócić uwagę na produkty sezonowe zatem w październiku i listopadzie na talerzach powinny znaleźć
się potrawy z: dyni, kapusty białej i czerwonej, selera, jarmużu, marchwi,kalafiora, kukurydzy, szpinaku, selera naciowego, pora i brukselek. W tym
okresie warzywa dostarczają najwięcej składników odżywczych, a poza tym są
smaczniejsze niż inne dostępne przez cały rok. Poniżej przedstawiamy
propozycję zupy i przekąski z dynią w roli głównej.

Składniki: [dynia (1,5 kg- ½ średniej dyni), ziemniaki (140 g- 2 średnie), pietruszka (90 g- 1 duża), cebula (120 g- 1 duża), czosnek (10 g- 4 ząbki), jabłko (90 g- ½ dużego lub 1 małe), olej rzepakowy (20 g- 1 łyżka), sól, pieprz, świeży tymianek, natka pietruszki, pestki dyni]

Smak kremu zaostrzy odrobina tartego imbiru – taka zupa będzie działała rozgrzewająco!

 

Wartość energetyczna 1 porcji kremu z pieczonej dyni i białych warzyw podanych z pestkami dyni (200 g – miseczka):

Wartość energetyczna: 76,2 kcal

Węglowodany: 11g

Białka: 2,6 g

Tłuszcze: 3,8 g

Błonnik: 3,3 g

 

Pieczona dynia z cynamonem i kardamonem

Receptura: Dynię kroimy w paski, wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, posypujemy cynamonem i kardamonem. Pieczemy w piekarniku  w temperaturze 180⁰C przez ok. 25 min.

Receptura: Dynię kroimy na małe kawałki, wykładamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, dodajemy pokrojone w ćwiartki ziemniaki, jabłko i cebulę oraz pokrojoną w plastry pietruszkę i ząbki czosnku. Całość polewamy łyżką oleju rzepakowego, doprawiamy odrobiną soli, pieprzu i świeżego tymianku. Blachę wkładamy do nagrzanego na 180⁰C piekarnika i pieczemy przez ok. 20 min. Upieczone warzywa przekładamy do garnka i blendujemy na krem. Krem jest bardzo gęsty, dlatego dodajemy wodę do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Krem podajemy z łyżeczką uprażonych na suchej patelni pestek dyni oraz natką pietruszki.

 

Powrót